Halaman

Cari Blog Ini

Jumaat, 19 Julai 2013

Benih Untuk Dijual -- Keratan Rosemary

Keratan rosemary (sepanjang 8-9 cm, 3-3.5 inci) dijual dalam set 5 keratan.  Harga satu set ialah RM10.  Kiriman dibuat melalu poslaju, jadi tambah RM10 untuk kendalian.

Untuk makluamat akaun dan cara membuat pesan, klik pautan berikut.

Cara Memesan Benih



Semaian rosemary daripada keratan.

-----------------------------------------------------------------
Sebarang pertanyaan sila hubungi/sms Iskandar di 0175009364 atau email [email protected] atau [email protected]  

17 ulasan:

  1. As Salam En Iskandar, Ini Rosemary herb yang boleh buat masak ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam Jejen Olo,
      Ya. Rosemary adalah herba yang dijadikan perisa makanan.

      Padam
  2. salam cik is, saya nak oder 1 set..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam,
      Saya simpankan 1 set untuk Fairus Umar. Bayaran boleh dibuat menggunakan no akaun yang diletakkan dalam pautan "Cara Memesan Benih".

      Padam
  3. rasa teringin pulak nak tanam rosemary lepas tengok food network tghari tadi. resepi buat air lime campur rosemary.. macam sedap je... apa rasa rosemary sebenarnya? macam pudina ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buat air lime campur rosemary? Hmmm boleh cuba ni.

      Tak sama dengan pudina. Rasanya kuat, enak kalau sapu pada daging kambing sebelum dipanggang.

      Padam
    2. tu la.. biasa nampak pada masakan.. tak tahu pulak boleh buat penambah sedap pada air..

      Padam
    3. jumpa pun resepinya : http://www.foodnetwork.com/recipes/marcela-valladolid/baja-style-limeade-recipe/index.html

      Padam
  4. keratan ini sudah berakarkah ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tidak berakar. Jika berakar tidak lagi dapat dijual kerana rosemary pantang jika akar tercedera. Ia pasti akan mati.

      Padam
  5. Salam.. Ada lagi tak benih herba selain basil dan rosemary?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam. Yang ada, disenaraikan pada panel kanan blog.

      Padam
  6. Tanah yang sesuai untuk semaian keratan cam mna pula En. Is, tanah biasa atau perlu campuran pasir, sebab sy google dan kebanyakan informasi mencadangan tanah campuran pasir sebab rosemary tahan lasak. Adakah campuran tanah dan pasir sesuai untuk semaian keratan? atau hanya untuk rosemary yang sudah berakar? Kaedah semaian keratan rosemary En. Is pula cam mana?

    BalasPadam
  7. salam masih ada benih en Iskandar?saya nk order 2 set

    BalasPadam
  8. boleh tuan buat set untuk cooking herbal macam...rosemary,thyme,oregano,basil,taragon & coriander.
    Berminat nak buat herbal garden....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Idea yang baik. InsyaAllah akan diusahakan.

      Padam