Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Rabu, 15 Mei 2013

Benih Untuk Dijual -- Labu Manis Amber

Labu Manis Amber

Benih menghasilkan buah dengan warna amber kemerahan.  Pokok tahan penyakit dan selai buah, pucuk labu boleh dibuat sayur.

Setiap pek mengandungi 5 biji benih secara purata.  5 pek dijual dengan harga RM10.


Cara Memesan Benih

10 ulasan:

 1. en. iskandar....tolong simpankan satu pek benih ni juga, saya memang ada menanam labu di belakang rumah saya.memandangkan musim buah labu dah berakhir,saya nak menyemai benih yang baru,jadi bolehlah tanam labu jenis ni pula hu hu.....

  BalasPadam
  Balasan
  1. Saya kalau tanam labu manis, tiap-tiap minggu makan sayur pucuk labu masak lemak. Buah pun ada tersimpan banyak, tapi masak buah bila semua anak-anak pulang sahaja.

   Padam
 2. assalammualaikum tuan,
  kirimkan saya benih labu manis amber ,labu manis fajar,dan labu manis hijau ..satu satu pek pun tak apa.ada rakan blog hubungi saya minta buah labu amber ni, katanya nak buat ubat..katanya bentuknya macam botol.rasanya labu2 yg tuan tunjukkan ni patut semua orang tanam.Mari saya cuba tanam ditempat saya.simpankan benih utk saya.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Yang diminta ialah buah labu fajar. Memang labu ni istimewa kalau tidak tak akan terjual sehingga RM70 sebiji. Separuh terjual dengan harga RM35. Saya ada simpan benih labu tersebut lama dulu. Tersimpan dalam peti sejuk. Setelah terjumpa labu tersebut dijual di pasaraya dengan harga yang tinggi baru saya keluarkan.

   Saya kirimkan benih terssebut dengan benih baru yang lain untuk genakan 5 pek.

   Padam
 3. ok. terimakasih tuan,insyallah nanti saya berhubung melalui email.Tak sabar nak tanam labu amber, kalau ikut gambar, cantik tu labu, nama minyak wangi ni.

  BalasPadam
 4. huii...buleh la..nak satu pek dulu..abg..bolehkan simpan satu utk saya?

  BalasPadam
 5. Assalamualaikum tuan.. nak tanya.. labu jenis mana yg paling sesuai n sedap buat pengat??

  BalasPadam
  Balasan
  1. Semua sedap. Kalau ingin isi paling tebal, pilih Fajar.

   Padam