Halaman

Cari Blog Ini

Isnin, 19 Ogos 2013

Benih Untuk Dijual -- Garland Chrysenthemum

Benih istimewa yang ditunggu tunggu telah tiba.  Garland Chrysenthemum (Sayur kekwa) adalah pokok bunga dan pokok sayur.  Anda boleh tanam sebagai pokok bunga atau pokok sayur.  Ia adalah pokok bunga chrysenthemum (kekwa) yang daunnya boleh dimakan sebagai sayur.  Rasanya yang wangi berempah menjadikan sayur ini satu daripada sayur yang popular Eropah.  Kini ia mula popular di Asia.  Sayur ini enak dibuat salad atau digoreng bersama bawang putih.  

Daun boleh dituai dalam masa 2 bulan selepas ditanam dan anda boleh gunakan kaedah kerat dan tumbuh lagi.  Potong bahagian daun muda untuk dijadikan salad.  Benih terhad dan sukar diperolehi.


Sayur Garland Chrysenthemum

Benih Garland Chrysenthemum

1 pek benih mengandungi 50 biji benih. 5 pek dijual dengan harga RM10. 

6 ulasan:

 1. boleh tuan Is menunjukkan cara yang betul menyemai benih Garland nie....banyak kali saya semai satu pun tidak menjadi...

  BalasPadam
 2. Salam. en.Is,saya ada buat order melalui email. Ini pertama kali saya membuat tempahan, jadi agak keliru samada perlu bayar terus atau tunggu respon?

  BalasPadam
  Balasan
  1. Boleh buat bayaran terus. Jika tiada response, mungkin masuk spambox. Untuk kepastian sms 0175009364 untuk alert supaya saya semak emel.

   Padam