Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Selasa, 3 April 2012

Cara Memesan Benih/Alatan

Untuk pesan benih atau alatan, ikut langkah berikut.

1.  Pilih benih atau alatan yang ingin dipesan daripada senarai benih atau alatan untuk dijual yang terletak dipanel kanan blog.   Harga benih ialah RM10 bagi setiap 5 pek benih.  Pilih gabungan 5 pek benih.  Jenis benih boleh dicampur.  Maksudnya, untuk RM10, anda boleh pilih 5 jenis benih.  1 pek untuk setiap 1 jenis benih.
2.  Tentukan jumlah pek serta harganya.  Jika anda ingin beli 20 pek, harganya RM40, iaitu RM10 bagi setiap 5 pek. Sila tambah RM10 untuk kendalian poslaju. ataupiun jika inginkan pos berdaftar, tambah RM3 untuk kendalian.
3.  Buat bayaran melalui mana-mana akaun berikut.

Iskandar ab Rashid
Affin 205470241951, atau
BSN Giro 1010929000080825, atau
Bank Islam 12092020181754

atau

Zaitun Ismail
CIMB
7017583738
Abdul Rahman bin Iskandar
Maybank
162441150114

atau bayar ke akaun PayPal
iskandar@tanamsendiri.com

4.  Kemudian emel iskandar.abdulrashid@gmail.com atau sms 0175009364 dan nyatakan
a)  maklumat tentang bayaran,
b) jenis benih atau alatan serta bilangan pek,
c) nama dan alamat penerima benih.

5.  Pastikan anda menerima respons daripada kami.  Jika tiada respons dalam masa 24 jam, sila SMS maklumat pesanan ke 0175009364 untuk pastikan kami ada menerima pesanan tersebut.

6.  Kiriman dibuat pada pagi Isnin, Rabu dan Jumaat sahaja.  Pesanan diproses mengikut giliran.  

7. Walaupun kami berusaha sedaya upaya untuk memproses pesanan secepat mungkin, sila berikan masa  2 minggu untuk pos berdaftar dan 1 minggu  untuk poslaju.

174 ulasan:

  1. Wah, penerangan terperinci tu.. :)..


    P/s: Sesiapa yang nak beli benih dari Tuan Iskandar, boleh la buat pesanan tanpa was-was.. Insya Allah, benih-benih yang dipesan akan tiba dengan selamatnya :)..

    BalasPadam
  2. betul tu. saya pon order tanpa was2

    BalasPadam
  3. Saya baru nak belajar menanam, since br perpindah ke corner lot milik sendiri di subang... blog ni sgt informative dan saya sgt excited nak mula mencuba....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat Datang ke blog tanamsendiri.com, Lynn. :)

      Padam
  4. sebaik saja saya terjumpa blog ni trus jatuh cinta...sememangnya saya berminat berkebun dan cuba munafaatkan tanah yang ada di belakang umah itu semaksimum yang mungkin...setakat ini untuk memasak cuma petik saja di belakang pintu dapur...mudahkan!!

    BalasPadam
  5. Ya, saya amat setuju. Bukan saja mudah, makanan tanamsendiri segar dan berkhasiat, serta enak dimakan.

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum

    tuan perlu bantuan,
    dimana sy boleh dapat jadual bilangan hari dari tanam ke tuai
    utk syur2 dapur yg biasa.

    sy nk buat jadual penanaman supaya tiap2 minggu sy boleh tuai, n sayur tak putus utk fmly.

    biasa sy perlukan 2 syur daun,2 jenis syur buah/kekacang seminggu.

    tq tuan

    nizam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam,
      InsyaAllah akan diusahakan untuk kompil maklumat tersebut.

      Padam
    2. sy sokong permintaan tanpa nama.. :)

      Padam
  7. Salam Encik Iskandar,

    Saya mohon maaf di atas kesilapan teknikal.
    E-mail maklum balas saya dah jumpa kat dalam bahagian spam e-mail.
    Terima kasih dan selamat bercuti hujung minggu.

    BalasPadam
  8. As salam tuan,
    Utk byrn order ni blh buat melalui online transfer fund tak?

    BalasPadam
  9. sy dah buat bayaran rm10 ke acc bsn iskandar..dah terima ker untuk tempahan benih cili kampung...sy dah sms melalui fon

    BalasPadam
  10. Salam En Is... saya baru saja bank in rm10 petang ini dan telah email kepada encik..harap en dah terima pesanan saya..terima kasih..

    BalasPadam
  11. salam en is...nk tnya..klu biji benih tu sya beli trus dr en is boleh x?sya tnggal di melaka.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya di Semenyih Selangor. Biasanya saya kirim melalui pos.

      Padam
  12. salam en iskandar saya dah buat pembayaran, sile check email yer..

    BalasPadam
  13. Aku dah bank in kan wangnya,sila check email untuk maklumat pembayaran tersebut.TQ

    BalasPadam
  14. dah check email ka ttg pmbyaran tu?

    BalasPadam
  15. asalamualaikum en Is. Selamt Hr Raya Aidilfitri...
    sy Khairul. sy dh transfer ke akaun BSN en Is tadi. sila check mesej utk maklumat pbayaran. x sabar tgk bunga hasil tanam sndiri. ;) ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam,
      Selamat Hari Raya.

      Terima kasih.

      Padam
  16. Assalamualaikum en Is, saya berminat nak order biji benih dr blog encik. Tp saya duduk kt kuching sarawak. Encik is boleh ambik tempahan dr sarawak tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kami juga terima pesanan dari Sarawak. Kan kita satu Malaysia. :)

      Padam
  17. en.iskandar blh saya tanya,kat mana saya boleh dapatkan biji benih jambu bol?biji benih nie mmg susah nak dapat,kat nursery takda jual biji benih nie...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Biasanya nurseri yang jual pokok besar ada jual pokok jambu tersebut.

      Padam
  18. Salam en.iskandar benih-benih yang dipesan sudah tiba dengan selamatnya,tp cara untuk menanam benih2 yg dpesan saya tak tau secara terperinci..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Happy gardening.

      oh, cara menanam ada dalam blog. Klik pada label yang berkait dengan nama tanamanan atau link tanam sendiri.

      http://tanamsendiri.blogspot.com/search/label/tanam%20sendiri

      Padam
  19. En.iskandar kalau benih yg tak ditanam lg kena simpan mcm mana ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Simpan di tempat yang kering. Kalau nak simpan lama, simpan dalam bekas kedap air, misalnya tupperwae dan letak dalam peti sejuk.

      Padam
  20. Thanks En.Is benih yg dipesan selamat sampai...nti lain kali aku akan pesan lagi..^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Waktu sekarang ni elok kalau menyemai. happy gardening.

      Padam
  21. Salam,
    Benih herbs apa yang available at the moment? Sweet basil dengan pudina?

    BalasPadam
  22. Waalaikum salam wethequeen,
    For the moment we have Wild Basil (Basil Horapha Licorice, Ocimum basilicum horapha), Marjoram (milder version of oregano), rosemary (cuttings) and moroccan mint (cuttings).


    BalasPadam
  23. Boleh dapatkan alamat? Mungkin lebih selesa dapat mengunjungi sendiri tempat encik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya di Semenyih. Sila berikan emel supaya saya dapat emelkan alamat.

      Padam
  24. Ok en is tlg simpankan utk saya yer...nanti sy bank in

    BalasPadam
  25. 22hb ni br sy bank in yer en is....hehehe...

    BalasPadam
  26. Assalamualai tn,is.tn ada jual pokok yg menarik,cantik,eksotik.sebab sebelum ni saya hanya tanam yg biasa je.oregano membiak keratan btg kalau pos tak rosak dan kering ke?

    BalasPadam
  27. Encik kirim dengan cara apa? Pos biasa ke? Siapa yang tanggung postage?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Guna pos biasa. Harga termasuk penghantaran pos biasa. Untuk poslaju perlu tambah RM10 untuk kos kendalian bagi setiap kiriman pesanan.

      Padam
    2. tuan, tlg hubungi saya 019 3675347 sy sangat berminat tentang Halia merah ini...

      Padam
  28. Salam en is kiriman pos laju dh slamat smpai kul 3 td. Keratan origano tetap fresh sikit pn x layu..tq en is..

    BalasPadam
  29. assalamualaikum.. masih ada lagikah keratan mulberry. terimakasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam,
      Ya keratan mulberi masih ada lagi.

      Padam
  30. En. Iskandar, benih Cili Tridad Moruga Scorpion masih ada tak?

    BalasPadam
  31. Terima Kasih En Is kerana tunggu saya untuk hantar biji benih semalam. Tak sabar nak pos gambar untuk biji benih yang bakal disemai.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama-sama. Tiada masalah. :)
      Nanti kirim progress tanaman untuk dikongsi bersama.

      Padam
  32. Biji benih pokok moringa ada lagi tak ? Saya nak tanam tepi rumah.....tapi sesuai ke dgn iklim kat sini ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Biji benih dah habis, yang ada ialah keratan batang. Saiznya agak besar. Untuk dapatkan keratan batang, harganya termasuk penghantaran, RM20. Saidan Hamdzan boleh terus buat pesanan.
      Sesuai ditanam di negara ini, tapi mesti letak tempat cerah. Tempat teduh tak hidup.

      Padam
  33. Ye ke.... tak pelah, saya lebih berminat nak semai biji benih. Boleh tak bila dah ada biji benih moringa nanti tolong hubungi saya ( sms) no ni : 013-4383800.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok, bila beniih dah available, saya akan beritahu.

      Padam
  34. En iskandar
    Saya nak order benih bunga telang, reselle, bendi emas, bunga matahari . Masih adakah dalam stok encik? Saya akan buat bayaran esok. T kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya semua ada dalam stok kami. Benih bunga matahari, yang ada hanya baka op.

      Padam
  35. Salam En Is, Biji benih bunga lavender ade tak? Saya tetiba berminat nak tanam bunga ni la pulak

    BalasPadam
  36. salam encik iskandar,saya nak beli 2 pek benih ketumbar,2 pek sweet basil n satu pek daun sup,kirenya 5 pek rm 10+poslaju rm 10=rm 20..btol x encik?

    BalasPadam
  37. Salam... saya dah buat pembayaran RM20 dan telah email berkenaan butiran order. Terima kasih :)

    BalasPadam
  38. bru jumpa blog ni... sng nyer hati. sy bru nk jinak2 tanam sayur & ulam2..bru pndh rumah, tanah yg ada pn sekangkang kucing je.. xnk d bazirkan. hope tuan bleh bantu.. xsabar nk beli benih dr tuan. tp nk kne buat sesuatu ngn tanah sekangkang kucing tu.. tanahnya keras & kering. mcm x sesuai utk tanam sayur..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat datang ct hanizah abdul aziz,
      Jika tanah kurang sesuai. Nanti rujuk artikel tentang tanah, http://www.tanamsendiri.com/search/label/tanah

      Sementara itu boleh buat raised bed (batas dengan menambah tanah lain) atau tanam dalam bekas.

      Padam
  39. Saya nak datang terus ambik, tak perlu POS bole ka, kat mana alamat....

    BalasPadam
  40. akum...saya nak beli benih stevia...camana???

    BalasPadam
  41. e mail sy pliz utk benih stevia...azran1212@gmail.com

    BalasPadam
  42. maaf tuan sy baru baca, ada sy emailkan nama dan alamat .

    BalasPadam
  43. Tuan, biji benih labu saya sampai sekarang blum terima. Sepatutnya selepas CNY dah sampai. Saya bank in duit 8/2 utk benih labu tersebut. Saya dah hantar msg ke hp tuan, tp rasanya tuan tidak terima

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, kiriman telah diterima oleh nor azlina pada hari ini. Happy gardening.

      Padam
  44. salam..saya ada email dan sms tapi xde respons dari tuan..
    saya dah bank in dan nak tahu status pembelian saya..harap maklum..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Sdr Mohd Fatah. Pesanan tersebut masuk Spambox. Ia telah diproses. Terima kasih.

      Padam
  45. nak tanya benih kacang peas dan bebawang harum sundal malam ada tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Benih kacang peas belum ada stok. Bebawang harum sundal malam ada 3 set.

      Padam
  46. saya telah bank in melalui maybank segala maklumat saya telah message. terima tak ?

    BalasPadam
  47. saya telah emelkan maklumat ada encik terima?

    BalasPadam
  48. saya dah pun terima biji benih ..terima kasih.

    BalasPadam
  49. assalamualaikum...saya punyai 50 set biji benih yang ingin di tempah...saya akan emailkan pada En Iskandar

    BalasPadam
    Balasan
    1. benih sudah saya terima..terima kasih en iskandar

      Padam
    2. Alhamdulillah. Happy gardening.

      Padam
  50. sukenyer noy ,,,,semua ade lepas ni tak payah pening nak cari benih pokok dan sayuran ..time kasih tuan iskandar .....

    BalasPadam
  51. Saya ade order benih hari tu, dah pos ke? benih bunga matahari dengan balung ayam, ke Petaling Jaya, Selangor

    BalasPadam
  52. Salam..saya ada order benih pada 16 march 2013 ...sehingga sekarang masih belum terima..saya membuat pembayaran melalui cimb dan order tersebut atas nama karimah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam Sdr zaimi. Pesanan tersebut telah tercicir kerana ia diletak tepi sementara menunggu batch baru terung telunjuk. Oleh kerana kami tidak mendapat batch baru benih tersebut saya telah gantikan dengan terung hijau. Pesanan tersebut telah dikirim hari ini melalui poslaju. No trekking EM333647008MY. InsyaAllah Saudara akan menerimanya esok.

      Padam
  53. Salam en Iskandar, aya ade order benih hari tu (dah lebih 2 minggu lepas), dah pos ke? benih bunga matahari dengan balung ayam, ke Petaling Jaya, Selangor

    BalasPadam
    Balasan
    1. atas nama Noor Syahidah. saya dah check peti surat hari ni blum ada lagi.

      Padam
  54. Salam en iskandar, kenapa saya call tak jawab? Dah dua kali sms pun tak berjawab. Saya nak tau je. Kalau encik tak pasti yg saya dah bayar, saya boleh emailkan bukti.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maaf semalam saya cuba relatekan nama Scha Iriney dengan rekod pembelian. Selepas terima utusan nama sebenar baru saya dapat buat semakan. No 0172889364 tak boleh terima call, ada masalah dengan hp. Untuk voice call, guna nombor 0175009364.

      Kiriman semula akan dibuat hari ini menggunakan pos berdaftar.

      Padam
    2. Salam, saya dah terima benih hari ni. Terima kasih.

      Padam
  55. Timun Jepun Perfect Green, baka hibrida 505 x 2

    Sawi General, Hijau Renek

    Lobak Merah

    Tembikai Isi Merah

    BalasPadam
    Balasan
    1. en isk, tolong reserve benih di atas.

      Padam
    2. Terima kasih Wai Hong. Benih tersebut akan disimpan.

      Padam
  56. Saya nak benih

    2 pek :Mulberi
    1 pek :Sweet Basil
    2 Pek : Markisa

    Berapa yang perlu saya bayar plus pos laju?

    BalasPadam
  57. Just start a new hobby (gardening), hence me 'stuck' in your blog. Well 1st of all, just wanna say it's nice blog and thanks for the information. Will coming to buy your benih-benih soon.

    BalasPadam
  58. I have bank in the money and email you my order yesterday. but I've yet to receive your confirmation. can the order still dispatch on friday?

    BalasPadam
  59. terima kasih en iskandar. benih yang saya order dah selamat saya terima.

    BalasPadam
  60. Assalamu'alaikum en iskandar,

    saya ada emel encik Is, mohon tengok ye. Saya nak oder betik kaki dengan kai choy wangi. tq.

    BalasPadam
  61. Assalamualaikum En Iskandar. Saya ada hntar email tdi berkenaan dgn benih HSM.

    Saya nak order 1 pek HSM. Boleh En Iskandar qoute kan harganya termasuk postage? Terima kasih.

    BalasPadam
  62. salam, saya nak ni ada ke?

    Salad Marilyn - 1 pek
    Kobis Merah baka F1 - 1 pek
    mulberry - 5 keratan
    Lobak Merah - 1 pek
    Kobis Bunga Brokoli Baka F1 Green Dome - 1 pek

    BalasPadam
  63. Assalamualaikum en. Is, sy inginkan benih2:
    1. Kucai - 1pek
    2. Lobak putih/lobak kampung - 1pek
    3. chinese celery - 1pek
    4. Salad general - 1pek
    5. Salad roman - 1pek
    dan
    set kailan - 1set

    sy nak pastikan ada stok tak...jika ada maklumkan sy nak buat p'bayaran...
    (Benih Kongsi Jun) masih ada ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam Rozy Abu Bakar,
      Ya ada stok.

      Padam
  64. en.is sy nk order benih2
    1, ulam raja 1pek
    2, celery 1pek
    3, terong giant naga 1pek
    4, kacang botor 1pek
    5, Timun Jepun Perfect Green, baka hibrida 505 1pek
    6, bendi emas 1pek
    7, Petola Segi Ratchamburi 1pek
    8, Salad Coral Hijau New Grand Rapid 1pek
    9, Tomato King Kong 1pek
    10,Timun Mini, baka hibrida F1 1pek

    sy nak order dlm senarai ni klu ada kesemua mhon inform nya sblum sy buat pembayaran senang nk tukar kott klu habis setok... berapa total kesemua incld post... timakasi en is

    BalasPadam
    Balasan
    1. please boleh juga email me @ miyasuparman82@yahoo.com
      terimakasih

      Padam
  65. Benih pokok lada hitam ada jual tak

    BalasPadam
  66. salam... kailan tu jual set jer ker??bleh jual satu2??

    BalasPadam
  67. Waalaikum salam,
    Ya, ada jual satu-satu.

    BalasPadam
  68. Assalamualaikum...sya berminat nak beli benih bunga matahari masih ada stok tak En?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam. Ya, bunga matahari ada stok.

      Padam
  69. Saya nak pesan bunga harum sundal malam....cam ner nak buat tempahan... benih bunga harum sundal malam ada lagi.saya suka bunga tu.....

    BalasPadam
  70. Harap benih bunga harum sundal malam masih ada.....blh ke saya tempah melalui hp.....

    BalasPadam
  71. As salam En. Iskandar...Saya berminat utk memesan biji benih sayuran yang paling cepat tumbuh dan boleh dituai....sila beri pendapat

    BalasPadam
  72. Berapa perlu saya byr utk benih trsbut, termasuk pos laju:
    1. rosmary
    2.mulberi
    * setiapnya 5 keratan
    3. betik sekaki
    4.ketumbar
    5.timun jepun
    6.Selasih Wangi
    7. kalian baka OP
    8.lobak putih kampong
    9.celeri Cina
    10.bayam putih daun bulat
    11.kubis bunga cauliflower
    12.kacang buncis
    * kesemuanya 1 pek shaja.

    Harap balas segera supaya saya dapat bank-inkan duit.

    BalasPadam
  73. Saya berminat dgn benih,
    1) Betik Sekaki (1 pek)
    2) Bunga Telang (1 pek)
    3) Bunga Matahari (2 pek)
    4) Cili Solok kampung (1 pek)
    Adakah semua di atas ready stok?
    Klu ada sy dh nk bank in duit.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah..... hr ni dh selamat sampai pun ke BWTH. TQ En. Is + Wife

      Padam
    2. Alhamdulillah. You're welcome.

      Padam
  74. Assalamualaikum Encik,

    Boleh tak saya guna cash deposit machine untuk pembayaran?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih,

      Maaf tuan, nak bertanya lagi,

      Ada had minimum tak untuk order benih sebab saya nak beli sikit dulu?

      Saya hendak buat 1st projek dahulu, jika menjadi saya akan beli lagi.

      Saya ingin beli 5 pek jer.

      - 2 pek bayam
      - 1 pek buncis
      - 1 pek kailan OP
      - 1 pek pak choi

      Padam
  75. salam....biji benih pokok moringa ada dijual x?

    BalasPadam
  76. saya ingin menanam ubi kemili, tapi saya tiada benih, yang ada pada saya cuma ubi kemili, ada kah teknik mendapatkan benih ubi kemili saya spt ubi kentang spt yg di tulis diatas ?.. terima kasih atas panduan di atas.. Aziza

    BalasPadam
  77. Salam En Is. thx atas info2 dlm blog ni. sy dah buat list benih2 yg nak disorder dari tuan .. tpi ada confuse sket sbb beberapa post tuan cakap selagi stok ada dan sewaktu dgnnya. so sy nk tanya kalau set beginner set ulam, set kalian, kucai, butterhead masih ada lagi stok nye lagi? bukan apa, senang nak bank in bila dah tau stock mana yg ada dan tiada. terima kasih tuan. kalau bole, sehari dua saya bank in terus. tq.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semua benih yang disenarai pada panel kanan masih ada stok.

      Padam
    2. terima kasih En Is ... akan u order skrg

      Padam
    3. Tempahan dan pembayaran sudah dibuat. harap maklum. email sudah dihantar, hanya menanti benih tiba.

      Padam
    4. Salam En Is .. benih dah diterima dan telah ditanam sebahagiannya. cuma nak tanya sdikit ... memandangkan jumlah benih yg saya order tempoh hari byk sangat, bole ke saya simpan sebahagiannya dan apakah cara penyimpanannya? manalah tau ada kesan2 sampingan jika disimpan dalam plastic tu terlalu lama. minta pencerahan. sekian.

      Padam
    5. Ya, boleh disimpan. Simpan dalam tupperware yang kering. Tutup dan letak dalam peti sejuk.
      Tahan 2 tahun.

      Padam
  78. Saya berminat dgn benih,
    1) Betik Sekaki (1 pek)
    2) Cili kecil Super Hot (1 pek)
    3) Bunga Matahari (1 pek)
    4) Cili Solok kampung (1 pek)
    Adakah semua di atas ready stok?
    Klu ada sy dh nk bank in duit..... n berapa harga n kos hantar
    email : fakar2009@gmail.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semuanya ada stok. Tambah RM10 untuk kendalian poslaju.

      Padam
  79. saya orang baru dalam blog ni.. mmg excited la nampak blog ni.. skang saya tengah wat small project ngan anak perempuan saya tanam pokok2 dalam botol air mineral- baru start dengan pokok pudina, yang lain2 sedang diusahakan.
    Mmg nak order anak2 benih dari blog ni la.. supaya anak saya suka berkebun jugak :D

    BalasPadam
  80. En Iskandar, ulam raja ada jual tak? berapa rm/pack ye utk benihnya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Benih ulam raja ada stok. RM2 satu pek 5 benih.ulam

      Padam
  81. Salam Tuan punya bisnes,
    Kacang buncis, petolaada stok tak? Sya ingin order.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam.
      Benih kacang buncis, petola segi, petola ular ada stok.

      Padam
    2. Saya nak order benih betik sekaki tu
      Sayua akan bank in dan akan bagitau tuan haji

      Padam
    3. Benih betik sekaki masih ada stok. Sdr abdul manap boleh teruskan dengan pesanan. SMS/WhatsApp 0175009364 untuk penjelasan.

      Padam
  82. Assalamualaikum encik iskandar.

    Keratan batang mulberi masih ada ke?

    BalasPadam
  83. en iskandar.. benih bunga harum sundal malam masih ada?

    BalasPadam
  84. en iskandar.. benih bunga harum sundal malam masih ada?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masih ada. Benih dalam bentuk bebawang.

      Padam
  85. Assalamualaikum En Iskandar.

    saya beginner dan berminat ingin makan sayur hasil tanaman sendiri.(dah lama baca blog ini.excited.skrang baru berpindah ke rumah corner)
    aoa ye cadangan En Is untuk saya memulakan tanaman sendiri ni,.
    sebab saya dah pening tengok byk sangat jenis ackge dan pek sayur dan ulam..

    kalau boleh saya nak
    1.cili
    2.sayur kailan lobak tomato bendi
    3. ulam ulaman

    dan mcm menarik juga pek berterusan tu,,jika beli lebh dari rm50..
    jika en Is ada cadangan..saya ingin spend rm50 dan percuma pek berterusan tu..=)
    terima kasih
    wassalam

    BalasPadam
  86. assalamualaikum .. sy nak order benih oregano ada tak ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam,
      Buat masa ini kami kehabisan stok benih oregano. Benih herba yang ada ialah aromatic basil, chinese celery dan ketumbar.

      Padam
  87. Sy bminat dgn benih bunga harum mlm. Mcm mn nak order, sy br lg dlm bab order melalui online ni, thank you.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hanya tinggal 1 set. Bayaran yang perlu dibuat ialah RM20 iaitu RM10 untuk benih dan RM10 untuk kendalian poslaju. Sms/WhatsApp 0175009364.

      Padam
  88. Assalam. Nak tye benih mulberi masih ade tak?

    BalasPadam
  89. salam..benih teratai n keladi bunting ade x?

    BalasPadam
  90. kalo beli 5 pack Rm10...kos post berapa ye?

    BalasPadam
  91. sya pengen beli gunting rumput elektrik ini no saya 081222923512 tolong smskan ke no ini nanti saya hubungi

    BalasPadam
  92. salam, tumpang tanya, ada jual biji benih portulaca grandiflora/moss rose tak?

    BalasPadam