Halaman

Cari Blog Ini

Rabu, 5 Mac 2014

Benih Untuk Dijual -- Set Ulam

Koleksi 15 pek benih mudah disemai dan dijaga dari 5 jenis benih yang istimewa. Set ulam adalah sayur pilihan yang boleh dimakan mentah, sebagai ulam (salad dan rojak).  Anda akan dapat menikmati sayur ulam tanamsendiri 4 hingga 6 minggu selepas disemai.


Pesan sekarang, tak lama lagi anda dapat nikmati ulam seperti ini.

Set ini dipilih khas untuk beginner, dan boleh ditanam dalam bekas tanpa perlukan kawasan bertanah. Hanya pastikan tempat letak bekas tanaman terima cahaya yang cukup.

Kini anda boleh ulam tanamsendiri  walaupun tinggal di tingkat atas pangsapuri.

Set Ulam mengandungi
Set ini mengandungi 15 pek benih dari sayur yag biasanya dibuat ulam.
Set mengandungi benih berikut:

1. Ulam raja (3 pek)
2. Timun (3 pek)
3. Kacang botor (3 pek)
4. Kacang panjang (3 pek)
5. Cili (3 pek)


 Cara Menanam
Cara menanam disertakan.


Setiap Set Ulam hanya RM30
Pesanan dikirim melalui poslaju.
Jumlah pek terhad.  Jangan ketinggalan.

Cara Memesan Set Ulam:
1.  Tentukan jumlah set serta harganya.  Jika anda ingin beli 1 set, harganya RM30.
2.  Buat bayaran melalui mana-mana akaun berikut.

Iskandar ab Rashid
Affin 205470241951, atau
BSN Giro 1010929000080825, atau
Bank Islam 12092020181754

atau

Zaitun Ismail
CIMB
7017583738

Abdul Rahman bin Iskandar
Maybank
162441150114

atau bayar ke akaun PayPal
[email protected]

4.  Kemudian emel [email protected] atau sms 0175009364 dan nyatakan
a)  maklumat tentang bayaran,
b) nyatakan "Set Ulam"  serta bilangannya,
c) nama dan alamat penerima benih.

5.  Pastikan anda menerima respons daripada kami.  Jika tiada respons dalam masa 24 jam, sila SMS maklumat pesanan ke 0175009364 untuk pastikan kami ada menerima pesanan tersebut.

6. Pihak kami akan berikan nombor trekking poslaju untuk rujukan.

7.  Kiriman dibuat pada hari Isnin, Rabu dan Jumaat sahaja.


39 ulasan:

  1. salam..
    saya nak order 6 pek je benih (bukan set ulam ni), boleh ke?atau kene cukupkan 10 pek?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam,
      Ya boleh asalkan umlahnya melebihi RM10.

      Padam
  2. Assalamu'alaikum.
    saya nak beli ulam raja sahaja, ada jual tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam.
      Benih ulam raja boleh dibeli berasingan. Senarai benih ada diletakkan di sebelah panel kanan.

      Padam
    2. owh, sebab ulam raja tiada dalam list di sebelah. :)

      Padam
    3. Terima kasih tolong alertkan. Mungkin tercicir masa copy paste.

      Padam
    4. Salam En Is ... saya tak jumpa lagi benih untuk ulam raja di sebelah kanan. belum masukkan lagi ke? sbb sy bercadang nak beli 5 pek ulam raja.

      Padam
    5. Saya keluarkan dari senarai sebab stok terhad. Tinggal 20 pek sahaja. Ojo Kesandong boleh teruskan dengan membuat bayaran. Utk pertanyaan sila sms atau WhatsApp 0175009364.

      Padam
  3. Salam En. Iskandar, saya nak beli 1set Ulam ni, RM30 tu termasuk kos utk postage jg ke? @ kena tambah lg kalo nak pos laju?

    BalasPadam
  4. En iskandar . Saya nak beli benih ulam raja shaja. Masih ada stok ker

    BalasPadam
  5. Salam En.Iskandar, klu saya nak order benih2 ulam ni masih boleh lagi ke tp x nak yg set lah nak campur2 yg lain.

    BalasPadam
  6. salam tuan, set ini masih ada lagi ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam,
      Set ulam masih ada lagi.

      Padam
  7. Assalamualaikum set ni ade lg ker?

    BalasPadam
  8. saya nak beli, selasa saya bank in duit ye, masih ada ke set ni?

    BalasPadam
  9. Salam En. Iskandar saya nak beli satu set ulam.
    Nanti bila saya dah bank in, saya sms.
    tq

    BalasPadam
  10. Salam tuan,
    Set ulam ada dijual lagi ke? kalau ada, saya berminat nak membeli.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam.
      Ya, masih ada stok.
      Sms/Whatsapp 0175009364 atau emel [email protected]

      Padam
  11. Salam en iskandar set ulam masih ada ker...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam.
      Set ulam masih ada stok.
      Mesej ke 0175009364 untuk buat pesanan.

      Padam
  12. Boleh hantar kat Singapore tak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh.
      Tambah rm20 untuk kendalian pos.

      Padam
  13. saya nak benih ulam raja whatsapp saya 01110646995

    BalasPadam
  14. Hi..ade jual lg tk benih2 ni..

    BalasPadam
  15. Mcm mana nk order online nihh yerr.....Saya nk order benih ulam raja

    BalasPadam
    Balasan
    1. Benih ulam raja 1 pek 5 benih RM2.
      Tambah RM10 untuk kendalian poslaju.

      Buat bayaran melalui mana-mana akaun berikut.
      Iskandar ab Rashid
      Affin 205470241951, atau
      BSN Giro 1010929000080825, atau
      Bank Islam 12092020181754
      atau
      Zaitun Ismail
      CIMB
      7017583738
      Abdul Rahman bin Iskandar
      Maybank
      162441150114
      atau bayar ke akaun PayPal
      [email protected]
      Ketika membuat bayaran gunakan maklumat berikut:
      Recipient email: [email protected]
      Recipient Mobile: 01127005586

      Padam
    2. Pos ke USA brape harga

      Padam
  16. Set Ulam ada stok lagi ke?

    BalasPadam