Halaman

Cari Blog Ini

Rabu, 29 Januari 2014

Benih Untuk Dijual -- Set Tomato Ceri



Dapatkan Set Tomato Ceri:

10 pek dari 4 jenis tomato ceri dari baka hybida dengan harga hanya RM30. Kiriman dibuat melalui poslaju. 

Cara Memesan Set Tomato Ceri: 1. Tentukan jumlah set serta harganya. Jika anda ingin beli 1 set, harganya RM30. 2. Buat bayaran melalui mana-mana akaun berikut.

Iskandar ab Rashid Affin 205470241951, atau BSN Giro 1010929000080825, atau Bank Islam 12092020181754
atau
Zaitun Ismail CIMB 12750009113528
Abdul Rahman bin Iskandar Maybank 162441150114
atau bayar ke akaun PayPal [email protected]

3. Kemudian emel [email protected] atau sms 01127005586 dan nyatakan a) maklumat tentang bayaran, b) nyatakan "Set Tomato Ceri" serta bilangannya, c) nama dan alamat penerima benih.


4. Pastikan anda menerima respons daripada kami. Jika tiada respons dalam masa 24 jam, sila SMS maklumat pesanan ke 01127005586 untuk pastikan kami ada menerima pesanan tersebut.


5. Pihak kami akan berikan nombor trekking poslaju untuk rujukan.


6. Kiriman hanya dibuat pada hari Isnin, Rabu, dan Jumaat.


32 ulasan:

  1. haih...nasib la duk umah bujang.. kalau umah sendiri mau g menuntut terus bab tanam menanam nih!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rumah bujang pun ok. Makan pun yang elok elok.

      Padam
  2. Tuan Is, saya nak set tomato ceri.

    nanti saya emailkan details kpd tuan

    BalasPadam
  3. set tomato ceri ni available lagi ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya, set tomato ceri masih ada stok. Semua set koleksi yang dipamerkan pada panel kanan masih ada stok.

      Padam
  4. Panduan menanam dan menyemai benih akan disertakan sekali? Pegaga ada tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya, panduan kini disertakan. Pegaga tiada dalam stok.

      Padam
  5. Saya berminat nak beli set tomato, set beginner, set ulam dan set bayam...Nak tahu, saya baru pindah rumah dan ruang tanam saya kecil saja. Bolehkan kalau tanam semua tu dalam bekas? ada tak mana mana yg saya boleh satukan dalam satu bekas/pasu?Jenis tanah yg paling sesuai?

    BalasPadam
  6. Nak confirm oder ya : 1 set tomato ceri, 1 set beginner, 1 set ulam, 1 set bayam...RM120 kan semuanya?

    BalasPadam
  7. Reservekan untuk saya yg empat set tu ya...saya Cuba bank in kan petang ni
    :

    BalasPadam
  8. Tomato boleh tanam dalam pasu?

    BalasPadam
  9. sy telah menanam pokok tomato ceri di dalam pasu dan alhamdulillah sehingga kini masih banyak mengutip buahnya. Tapi pokok saya sekarang semakin tinggi hampir 7 kaki dan perlu diletakkan kayu penyokong. Bahagian bawah tidak berdaun, Boleh ker saya kerat batang pokok tomato tu agar menjadi rendang? berapa lama hayat pokok ini?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pokok jenis memanjat biasanya hidup lama. Jika kerat batang, jangan lupa membaja supaya pokok subur semula.

      Padam
  10. Salam saya ada beli benih tomato ceri nidgn tuan. Tapi dh 5 hari ltk dlm tisu lmbap tapi td saya tgok 2 ja yg keluar tunas. . Tul ka teknik saya bleh ba panduan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jika dah ada yang mula bercambah, betul dah kaedah penyemaian tu. Mungkin yang lain ambil masa lebih sedikit.

      Padam
  11. aslkm...set tomato ceri ni msh ada stok tak? selain tu sy berminat dgn cili burung dan kucai...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam. Semuanya masih ada stok. Sms/WhatsApp 0175009364

      Padam
  12. Assalam tuan is...boleh tau tak set tomato ceri ni available tak lagi?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam,
      Benih set tomato ceri masih ada.

      Padam
    2. Tuan Is.

      Saya baru je buat payment utk 1 set tomato ceri (RM30) melalui M2U. Detail semua saya dah sms kat tuan.

      Harap bila dah dapat bekalan benih ni..boleh le cepat2 bertani...hehehehhh

      Padam
    3. Alhamdulillah. InsyaAllah kiriman akan dibuat dalam masa 3 hari.

      Padam
    4. ingat tanya,, di manakan penanaman ini di jalan kan..

      Padam
  13. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  14. Tuan, lama mana proses untuk pokok tomato berbuah setelah mengeluarkan bunga? saya tiap2 hari menunggu pokok tomato mengeluarkan buah tetapi tak nampak byg lagi..pokok semakin tinggi dan merimbun. Bagaimana cara nak cepatkan tomato mengeluarkan buahnya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jika pokok dah berbunga dan bunga tak luruh, sabar tunggu.
      Mungkin boleh bantu dengan menyembur baja buah.

      Padam
  15. Assalammualaikum...set cherry tomato yg jenis mne yg sedap ye?

    BalasPadam
  16. Assalammualaikum...set cherry tomato yg jenis mne yg sedap ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila ditanam sendiri, buah di petik dan terus di masak atau dimakan. Buah segar, pasti sedap. Semuanya sedap.

      Padam