Halaman

Cari Blog Ini

Isnin, 21 Oktober 2013

Benih Untuk Dijual -- Maman, Cleome gynandra

Maman terkenal di Pantai Timur.  Tanaman sayur ini digunakan untuk membuat Jeruk Maman.  Jeruk ini popular terutamanya di Bulan Ramadan.  1 pek mengandungi 50 biji benih secara purata.  5 pek benih dijual dengan harga RM10.  

Pokok Maman, Sumber:  Wikipedia 

Benih Mamam


Cara Memesan Benih 

------------------------------------
Posting asal 3 Julai 2013, posting semula 21 Oktober 2013

17 ulasan:

  1. asSalam En.Is..Gmbr tu maman pasir ke? sy dgr maman ni ade 2 jenis..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya, sebagai contoh sahaja sebab saya lupa nak snap gambar masa tanam dulu. Maman yang saya jual daun lebih besar.

      Padam
  2. salam..en.Iskandar stok benih maman ada lg?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam.
      Ada dalam 10 pek sahaja.

      Padam
  3. assalamualaikum en iskandar....stok benih maman ada lg x....jenis daun besar cmna ....yg selalu saya tanam jenis daun kecil

    BalasPadam
  4. ada biji benih maman.. btg ungu.... 0172027266

    BalasPadam
    Balasan
    1. Benih maman masih ada stok. Saudara boleh terus proceed dengan pesanan.

      Padam
  5. Salam en iskandar..stok benih ada lagi....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam. Benih maman ada stok.

      Padam
    2. Macam mana saya nak peoceed dengan pesanan

      Padam
  6. Salam en iskandar , masih lgi active lagi tak no tel 017-5009364

    BalasPadam
  7. Salam en iskandar , masih lgi active lagi tak no tel 017-5009364

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah tak aktif. No baharu 0183601610.

      Padam
    2. Pm 0197811260 ...saya nk oder benih maman daun lebar

      Padam
    3. Pm 0197811260 ...saya nk oder benih maman daun lebar

      Padam
  8. Masih ade ke stok benih maman ni dan macamane nk buat order? Wasap sy 0135359955

    BalasPadam