Halaman

Cari Blog Ini

Selasa, 5 Mac 2013

Benih Kongsi -- Bulan Mac

Untuk bulan Mac, benih kongsi ialah Sawi Menang.  Saya kekalkan benih ini kerana kebanyakan yang memohon benih kongsi adalah home gardener yang baru.  Sawi menang adalah antara jenis sayur yang paling mudah disemai dan tahan lasak.

Sawi Menang, gambar milik Zamzurina Zulkafli ([email protected])


Benih kongsi yang diedarkan bersama pesanan benih ialah Bayam Hijau Special 3388.  Benih ini akan diedarkan bersama pesanan bermula daripada 6 Mac.  Untuk pesanan sehingga 5 Mac, benih kongsi ialah Sawi Lima Bintang.

23 ulasan:

  1. salam en iskandar...sy kurang jelas...benih kongsi bulan ini sawi menang...pastu bayam hijau special & sawi lima bintang tu kongsi ke jual..

    saya nak ketiga-tiganya...nanti en is hantarkan invoice nya pada [email protected]

    tq

    BalasPadam
  2. Macamni. Benih kongsi tanpa pembelian ialah sawi menang. Benih kongsi dengan pembelian ialah bayam special 3388.

    BalasPadam
    Balasan
    1. oooo takpe mana2 pun boleh...nanti en iskandar kira semua harga benih sy pesan tu yer

      Padam
  3. Salam,

    en.is nk Tanya sikit. Saya ada tanam terung pendek giant naga dan dah berbuah. Mcm mana saya nak tahu yg terung tu dah boleh tuai dan panjang Dan besar mana lagi perlu tunggu ya en.is.

    terima kasih atas jawapan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam,
      Buah terung giant naga besar. Tuai ketika kulit paling berkilau. Ketika paling berkilau, rasanya paling enak. Terung ni ketika itu sebesar lengan.

      Padam
  4. encik mcm mana dgn pesanan saya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ada semak pesanan melalui SMS. Untuk 0175009364 tiada pesanan tersebut. Untuk pesanan melalui 0172889364, Hp masuk kedai repair. Bila saya ambil Hp tersebut (mereka janji petang ini) baru dapat proses order.

      Padam
  5. terima tak msg yg sya hntar ke no.0175009364?

    BalasPadam
  6. Cantiklah gambar sawi menang kat atas tu, nampak subur. Seronok dapat hasil mcm tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sawi menang mudah bercambah, mudah dijaga dan cepat besar.

      Padam
  7. mmg besar pokoknya. saya pun tak sangka sawi menang membesar sehingga sebesar itu. sayang pulak nak tuai :)

    BalasPadam
  8. salam.
    Sy nak order celery, sawi menang, bayam, sawi pakchoy, cili pedas, bedi tempatan dan capsicum. Berapa harga semuanya.
    Nanti sya bank in.

    Phone no sy 0192268204

    BalasPadam
  9. hi

    saya mencari benih pokok ara.
    orang putih kata figs
    arab kata buah tin

    ada tak?
    kalau ada tolong maklum harga bagi biji benih atau anak benih sepokok berapa

    BalasPadam
  10. hi

    saya mencari benih pokok ara.
    orang putih kata figs
    arab kata buah tin

    ada tak?
    kalau ada tolong maklum harga bagi biji benih atau anak benih sepokok berapa

    BalasPadam
  11. assalam en.is,
    saya baru nak memulakan home gardening dan terjumpa web ni semalam. banyak sungguh informasi yang berguna dari web ni.

    saya nak tahu bagaimana nak dapatkan benih kongsi ni?
    terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Liza kirim nama dan alamat penerima ke [email protected] atau sms 0175009364.

      Padam
    2. Saya pun baru nak bermula. ^^, Maknanya benih kongsi ni diedar secara percuma ke..?

      Padam
    3. en.is :
      terima kasih. saya telah emel maklumat yg diperlukan.

      aaeeza :
      berdasarkan apa yg saya baca dlm web ni, benih kongsi diberi percuma.

      cuma maybe akan ada beza jenis benih kongsi tu, tanpa pembelian/dengan pembelian benih lain

      Padam