Ahad, 10 Februari 2013

Gambar Oleh rakan Tanamsendiri -- Sayur Putih dan Terung, Norzian

Hari ini saya pamerkan gambar milik Puan Norzian.  Gambar yang dikirim ialah tuaian sayur putih (kobis cina) dan pokok terung.  Subur dan tiada cela.  Berbaloi tanam sendiri sayur.

Tuaian sayur putih.  Gambar milik Puan Norzian, [email protected]

Pokok terung yang ditanam di dalam pasu.  Gambar milik Puan Norzian, [email protected]  

10 ulasan:

  1. Salam Tuah rumah;

    Yang dalam pasu kecik tu pokok apa? Ada jual benih asparagus tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu kena tanaya tuan punya gambar. Norzian, pokok dalam pasu kecik tu pokok apa?

      Padam
    2. yang dalam pasu kecik tu macam japanese rose jer..., en is betol ke tanam asparagus ambik masa 8 bulan macam tu baru bercambah?

      Padam
    3. Ya macam japanese rose.
      Tentang asparagus saya tak tahu. Tak pernah tanam.

      Padam
    4. Saya ada beli benih asparagus kt maha 2012 lepas, penjual benih tersohor bgtau kt saya benih asparagus ambik masa sekurang2nya 8 bulan. Tp saya pon x try lg, selak2 kt google mmg lebih kurang tempoh waktu tu baru bercambah. Nk jaga suhu sbb pokok ni nk suasana nyaman.

      Padam
    5. Lama tu. Kalau saya jual benih yang lambat bercambah macam tu, pasti kena tembak dipembeli. :P

      Padam
  2. Ada tapi jumlahnya terlalu sedikituntuk dijual. Saya akan masukkan sedikit ke dalam pek kepada Doktor H bersama pesanan yang berikutnya.

    BalasPadam
  3. Saya pn nk jgk bnh asparagus boleh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila ada jumlah yang cukup. Sekarang jumlah yang ada tak banyak.

      Padam
  4. En Is; simpan benih asparagus untuk saya, juga benih kacang - ground nuts, benih fenel, benih maman, benih sage, rosemary, taragon, selom, water cress dan timun cina (tembikai); kalau dah cukup korum e mail saya di [email protected]

    BalasPadam