Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Isnin, 14 Januari 2013

Tawaran Istimewa Untuk Peminat Herba

-------------------------------
Tawaran telah tamat dan benih telah yang berkait telah habis stok.  Pesanan dalam proses penghantaran.  InysaAllah kiriman akan diterima esok.  
-------------------------------


Hiasi laman rumah anda dengan pelbagai jenis herba basil.  Pokok boleh ditanam dalam pasu dan amat sesuai dengan iklim di neggara kita.  1 set koleksi basil yang terdiri daripada 5 jenis basil yang mudah tumbuh dan tidak cerewet.  Tawaran mengandungi 15 pek benih basil yang masih fresh dan 1 pek sampel teh basil serta cara membuatnya.  Hanya ada 20 set dalam simpanan.  

Hanya RM30.  Kiriman akan dihantar menggunakan poslaju.  Jimat RM10.  Tawaran berakhir 15 Januari 2013 selagi stok masih ada.


Pelbagai jenis basil di laman rumah saya.
Ya, betultu, jumlah yang perlu dibayar ialah RM30 sahaja.

-----------
Posting asal 12/1/13

42 ulasan:

  1. assalammualaikum tuan,
    Tinggalkan saya 1 set ya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Untuk Puteri Purnama saya dah masukkan dalam kiriman. Kiriman akan dihantar melalui poslaju pada hari Isnin.

      Padam
    2. Terimakasih tuan.Tak sabar nak tunggu, tapak semaian sedang dalam proses..tapak utk.peria jantung, labu dan pelbagai jenis sayur daun, utk.basil saya nak tanam dalam pasu..tapi basil tu kena semai dulu ke?

      Padam
    3. Saya rendam dulu dalam air suam sehingga ia kembang macam dalam ABC. :) Lepas tu saya semai terus dalam pasu. Cuma elakkan dari semut.

      Padam
  2. Salam tuan..

    Booking satu set.. Tengah pilih benih lagi untuk dipesan :)..

    Terima kasih..

    BalasPadam
  3. alamak.. harap2 sempat la sebelum hujung bulan saya beli satu set ni.. memang target sya utk tanam basil ni... huhu.. skg xda bajet..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Natch Amethyst, jangan risau. Tawaran berikutnya ialah pada minggu pertama bulan Februari. Saya sedang mengumpul benih batch yang baru.

      Padam
  4. Berapa lama tahan benih nie...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jika simpan tempat kering dan sejuk, 2 tahun.

      Padam
  5. Saya nak booking 1 set tuan ;)

    BalasPadam
  6. Simpan saya satu set ye.hari isnin sy bayar.terima kasih.

    BalasPadam
  7. ada lagi set ke dalam simpanan encik iskandar?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya, set masih ada lagi. Tawaran sehingga 15 Januari.

      Padam
    2. ok, saya mahu beli satu

      Padam
    3. Saya simpankan untuk Zul satu set.

      Padam
    4. boleh ke saya beli set ni dan campur dengan benih lain so total boleh jadi RM40

      Padam
  8. Simpankan satu set. Hari ini saya masukkan bersama dgn pesanan yg lain.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok, saya simpankan satu set untuk Roslan Ghani.

      Padam
    2. Asm. En Iskandar. Saya dah bank in dalam akaun tuan berjumlah RM50 melalui Maybank 2U sebentar tadi. Sila baca email dan message saya.

      Padam
  9. En is! Sy tak kunjung laman ni seminggu lebih je dah byk update, nasib baik sempat jengok kejap. En is bole simpankan satu set utk sy? I suka basil, walaupun dah byk thai basil in my garden patch, nak pula tambahkan koleksi basil. Sweet basil yg sy tanam tak menjadi. Frustated..nak cuba biji selasih en is kali ini.
    Satu lagi soalan, biji selasih utk buat sirap yg selalu dijual di pasar tu basil jenis yg mana satu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok, saya simpankan 1 set untuk little_p. Jangan frust frust, nanti cuba lagi. :)

      Biji selasih yang dijual untuk dibuat minuman, saya tak pasti jenisnya. Kalau ikutkan semua jenis basil bila direndamair, kulitnya kembang dan enak dicampur dalam minuman. little_p boleh cuba semai dan kongsikan dapatan kepada kita semua.

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  10. ok! Sy akan cuba lagi..mudah mudahan berjaya kali ini

    BalasPadam
  11. tuan iskandar,mcm mana nak elak benih @ akar di mkn semut?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanam dalam bekas semaian dulu. Bila pokok dah kukuh baru alihkan.

      Padam
    2. ok nnti saya cuba dulu..tq en iskandar.

      Padam
  12. Balasan
    1. Ok, 1 set untuk suka-suka. Nanti emel detail. :)

      Padam
  13. Macam mana nak elakkkan semut dari dalam pasu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada banyak cara. Ada yang letak pasu dalam dulang berisi air. Ada yang guna racun semut. Saya tabur serbuk cengkih.

      Padam
  14. As Salam, En.Is. Saya dah buat bayaran ke akaun Maybank td. 9:02pm. Utk tempahan Benih Herba. Emm..sy masih belum terima la benih kongsi yg bln lps tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih. Benih kongsi tersebut telah dikirim. Semalam saya telah kirim pek terakhir. Saya akan masukkan benih kongsi bulan ini. :)

      Padam
  15. sudah terlambat! munkinkah akan ada 2nd offer?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebagaimana request rakan-rakan sebelum ini, tawaran kedua akan dibuat awal bulan ini. Sekarang tak dapat buat sebab benih dah habis.

      Padam
    2. salam..bpleh tak dapatkan saya pokok herba oregano,thyme,rosemary,basil,pudina..kalau yg dh hidup ada tak?..

      Padam