Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Isnin, 24 Disember 2012

Gambar Hari Ini -- Peria Jantung


Putik buah peria jantung yang lekat.

Bunga jantan peria jantung.

Suatu ketika dulu, Puteri Purnama pernah menyarankan supaya kita tukar nama peria katak kepada peria jantung kerana nama katak tidak enak untuk makanan.  Rupa-rupanya, peria jantung memang wujud, jadi peria katak tidak boleh dinamakan peria jantung kerana ini akan mengelirukan semua orang.  Peria jantung menghasilkan buah sebesar tapak tangan dengan bentuk jantung.  Buahnya memang cantik.  Saya hanya dapat 10 biji benih.  Benih tersebut akan dikirim kepada Puteri Purnama apabila Puteri Purnama pulang daripada bercuti nanti.  Saya dah pesan benih dalam kuantiti yang banyak, malangnya buat masa ini belum available.  Apa-apa pun kita tunggu, ada rezeki ada lah tu.

Puteri (anak kecil saya), hari ni ada mood nak posing dengan pokok peria jantung.




2 ulasan:

  1. comelnye puteri....dah macam princess peria. hehe......model en.is ni paling fotogenik. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. :) Dan makin susah nak ajak bergambar. Kena tunggu mood ok.

      Padam