Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Rabu, 17 Oktober 2012

Gambar Oleh Rakan Tanamsendiri -- Puan Zamzurina

Gambar yang saya pamerkan hahri ini adalah kiriman Pn. Zamzurina Zulkafli.  Gambar ini diambil oleh suaminya ketika berada di Austria.  Cantik sungguh hiasan di sana.  Mungkin kawasan pergunungan.

Mesti singgah di sana bila ada rezeki lebih nanti.

Gambar hak milik Pn. Zamzurina Zulkafli.  Jangan ambil tanpa kebenaran.

Herba yang dijual di tepi jalan.  Subur semuanya.  Mungkin boleh buat begini untuk dijual di mana-mana pesta. Gambar hakmilik/hakcipta Pn. Zamzurina Zulkafli <zamzurina@gmail.com>

Rumah kelihatan begitu selesa.  Mengingatkan Fraser Hill. Gambar hakmilik/hakcipta Pn. Zamzurina Zulkafli <zamzurina@gmail.com>

Cantik! Gambar hakmilik/hakcipta Pn. Zamzurina Zulkafli <zamzurina@gmail.com>

Pokok Pudina dalam bekas. Gambar hakmilik/hakcipta Pn. Zamzurina Zulkafli <zamzurina@gmail.com>

Terpegun menatap gambar ini.  Memang cantik. Gambar hakmilik/hakcipta Pn. Zamzurina Zulkafli <zamzurina@gmail.com>

Pokok Dahlia dengan bunga yang mekar. Gambar hakmilik/hakcipta Pn. Zamzurina Zulkafli <zamzurina@gmail.com>

Patch Dahlia yang mempesonakan. Gambar hakmilik/hakcipta Pn. Zamzurina Zulkafli <zamzurina@gmail.com>

Bunga Black-eyed Susan. Cantik. Gambar hakmilik/hakcipta Pn. Zamzurina Zulkafli <zamzurina@gmail.com>

Sesiapa yang dapat pergi ke sini amat bertuah.  Gambar hakmilik/hakcipta Pn. Zamzurina Zulkafli <zamzurina@gmail.com>

Bekas yang dilekatkan ke dinding cantik bila diisi dengan pokok dengan bunga yang mekar.

10 ulasan:

  1. Apa pun negara 4 musim semestinya cantik dan menyenangkan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya, sebab cuaca sentiasa berubah jadi lanskap pun berubah. nak maintain pun perlukan banyak kesabaran serta sumber yang lain.

      Padam
  2. Pokok Silver Dust (daun warna putih)tu saya ada tanam.. Beli waktu gi Cameron awal tahun.. So far, Alhamdulillah hidup subur.. Cuma tak tahu nak biakkan je.. Hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ooo.. Boleh cuba ni.. :).. Terima Kasih tuan..

      Padam
    2. Masa propagate, tanah jangan terlalu basah, memadai lembap sahaja. InsyaAllah jadi.

      Padam
  3. suami saya sgt kagum dgn masyarakat di sana yg mmg suka tanam sendiri. saya sendiri yg pesan spy ole2 yg dibawa blk mestilah gambar kebun2 org di sana. gambar diambil adalah disekitar linz and salzburg. sekarang musim autumn.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semasa belajar dulu, pensyarah saya pun ada kebun sendiri. Untuk outdoor activity musim bunga dan musim panas. Musim luruh dah tuai semuanya. Tapi saya perhatikan gardening di sana (negara 4 musim) jauh lebih mencabar. Mungkin sebab itu kita take things for granted.

      Padam
  4. teringat semasa di Australia..rata-rata suka berkebun, cuacanya yg sejuk berembun & berangin memang menyenangkan. Satu hari kawan ajak berbaque dekat ladang ternakannya...patutla pokok sumer cantik, ladang khinzir rupanya..(go figure baja apa yg dia pakai..) uwekkkkkk

    BalasPadam