Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Isnin, 15 Oktober 2012

Gambar Hari Ini -- Oregano


Pokok Oregano, sejenis herba yang lazimnya digunakan dalam masakan Itali.
Jika meminati masakan Itali, elok tanam pokok ini. Ia enak dijadikan perisa dalam spaghetti dan pizza.  Pokok ini merayap, cantik kalau dijadikan sempadan patch.

Keratan dijual sekarang. satu set mengandungi 5 pek keratan bersama akar dijual dengan harga RM10.  Sila tambah RM10 untuk kendalian poslaju untuk kurangkan masa keratan dalam pos.  Hanya tinggal 10 set.  Dapatkan segera sebelum kehabisan.
 

19 ulasan:

  1. Balasan
    1. Benih tiada. Saya cadang nak jual keratan.

      Padam
  2. Keratannya dah available. Dah boleh pesan. Satu set 5 pek harganya RM10. Elok hantar melalui poslaju untuk kurangkan masa penghantaran. Utk postage dan handling poslaju sila tambah RM10.

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Ok, Cik CT boleh proceed dengan pembelian.

      Padam
  4. Satu set ada 5 pek berharga rm10, jika guna pos laju brmakna kena byr rm20 la kan?

    BalasPadam
  5. Kalu mcm ni kena tgg gaji masuk dulu la...hehehehe...

    BalasPadam
  6. salam, nak tanya sikit. keratan ni yg dah berakar ke atau keratan tunas sahaja. masih ada ke?? Azman

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buat masa ini, kerana oregano tiada stok. Bila ada saya akan post dalam blog.

      Padam
  7. Salam, en is saya ade cbe tanam by seed, tapi for the first trial failed, semua tak bercambah, ada tips tak cra nak tanam oregano by seeds, thnks

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ia ambil masa yang lama untuk bercambah

      Padam
  8. Hmm saya berminat nak tanam beberapa pokok. Oregano, Basil dan Thyme. Ada tak benih pokok ataupun biji benih?

    BalasPadam