Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Sabtu, 8 Jun 2013

Benih Untuk Dijual -- Petola Ular

Petola ular adalah pokok memanjat yang menghasilkan buah panjang yang berlingkar.  

1 pek mengandungi 5 benih.  5 pek harganya RM10.  Jumlah benih terhad.

Benih petola ular.


Cara Memesan Benih

10 ulasan:

  1. tuan is, boleh masukkan 1 dalam list benih saya... kalau ada petola segi pun saya nak satu.. lepas tu boleh email total harga.. saya dah lupa benih2 lama tu berapa saya order... terimaksih banyak2...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya pun dah loose track. Adakah benih tersebut dibook bulan lepas?

      Padam
  2. Kat sebelah luar pagar belakang rumah banyak semak.. takut tertukar pulak petola ular dengan ular betul.. btw ada tak benih gajus (ketereh)? Teringin nak tanam kat tepi sawah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Benih ada dalam simpanan saya, tapi jumlahnya sedikit sahaja. InsyaAllah bila ada banyak akan diedarkan melalui blog.

      Padam
  3. As salam tuan,
    Benih petola ular ni yg lama saya cari dan dah diorder drp tuan. Masa kecik2 dulu mak ada tanam tepi rumah, bila kelaur buah dia gantung sabut supaya buah petola tak bengkang bengkok.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Di kampung saya mereka buat macam tu juga.

      Padam
  4. tapi bila masak dia..jadi keras..x leh nak makan..nape ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semua petola dipetik sebelum matang. Bila dah matang ia keras, berserat dan pahit.

      Padam
  5. En Is, mcm mna tau yg buah petola ular ini sedia untuk di tuai?

    BalasPadam