Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Isnin, 9 Julai 2012

Benih Untuk DiKongsi -- Sawi Fair Lady Extra Dwarf

Untuk bulan Julai, saya tercari-cari benih yang dapat dituai cepat kerana memandangkan tidak lama lagi kita akan menyambut Bulan Ramadan.  Saya memilih benih Fair Lady Extra Dwarf dengan harapan rakan-rakan dapat menuainya  untuk berbuka puasa.  Sawi ini bersaiz kecil dan mempunyai struktur yang rangup dan enak dimakan.


Sawi pendek dengan saiz yang sangat kecil.
Untuk dapatkan benih kongsi, sila emelkan nama dan alamat penerima ke iskandar.abdulrashid@gmail.com
Jumlah benih terhad, jangan tunggu lama lama, nanti diambil orang. :P

37 ulasan:

  1. Booking satu pek :)..

    Terima Kasih tuan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya dah kirim bersama pesanan yang bulan ini. :)

      Padam
    2. Terima Kasih tuan.. X sempat nak komen dalam blog tuan ni.. Bulan 7 ni banyak kerja yang datelinenya hujung bulan.. Huhuhu..

      Padam
  2. Saya nak cubalah tanam sawi ni En Is

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam En Is,
      Kiriman telah selamat diterima dlm mggu ini. Terima kasih atas kiriman biji benih tersebut

      Padam
    2. Waalaikumsalam,
      Alhamdulillah.
      Sama-sama.

      Padam
  3. Salam En Iskandar..syaza nak satu pack blh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaukum salam, nanti emelkan alamat.

      Padam
    2. Salam En Iskandar, Ni address saya:
      Syaza Safar
      Lot 1617, Batu 4 1/2, Jalan Genting Kelang,
      53300 Setapak, Kuala Lumpur.

      Padam
    3. Salam en Iskandar..Syaza sdh terima benih2 yg dipesan termasuk benih kongsi..terima kasih byk2..Mood gardening sdh dtg..doakan saya berjaya..

      Padam
    4. Salam Syaza Safar,
      Alhamdulillah, sama-sama.
      Ya Allah permudahkanlah usaha Syaza Safar untuk bertanam dan kurniakan dia dengan tuaian yang baik-baik. Dan jangan padamkan mood dia untuk gardening. Amin. :)

      Padam
  4. wah..x pernah lagi mkn sayur nie..mcm best je

    BalasPadam
  5. salam..

    saya nak jugak 1pek..
    benih kailan yang lepas dh dapat hasil..
    thanks a lot:)

    BASYARINI ABDUL RAHMAN
    NO 5,JLN SEPADU 3,TAMAN SEPADU
    13300 TASEK GELUGOR
    P.PINANG

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Boleh masak kailan sedap sedap. :)
      Benih kongsi bulan ini akan dikirim esok.

      Padam
  6. en. iskandar nak satu,terima kasih. hidayah bt salim,no 19,jalan 1/1,taman seri rambai ampangan 70400 seremban,negeri sembilan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi terima benih konngsi daripada kami. Benih tersebut akan dikirim pagi esok.

      Padam
  7. Hi En Iskandar,

    Just send you email with payment for the seeds. Can I booking one of this seed as well. TQ

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Bahagia SuriaC,
      Thank you. Yes the "benih kongsi" will be included in the package.

      Padam
    2. TQ En Iskandar. I have received the seeds today :)

      Padam
  8. wah nak jugak..ada lagi tak alamat saya?

    MOHD SUFI LUQMAN BIN HASHIM
    LOT 1900-B KG. JAMBU PANJI,
    PENGKALAN CHEPA,
    16100 KOTA BHARU KELANTAN.

    BalasPadam
  9. En Iskandar saya nak try jugak

    Ramli hamzah
    No 10 lorong bestari
    Tmn Bestari, Jln Sg Manik
    36000 Teluk intan
    Perak

    BalasPadam
    Balasan
    1. Benih kongsi telah dikirim bersama pesanan benih. :)

      Padam
  10. Terima kasih Sdr Mohd Sufi dan Sdr Ramli kerana sudi terima benih konngsi daripada kami. Benih tersebut akan dikirim sebentar lagi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ En Iskandar, kalau boleh kirimkan bersama dgn benih2 yang saya order. Ramli Hamzah

      Padam
    2. Seeds belum sampai lagi. Still on the way kot..

      Padam
    3. Salam Sdr Ramli,
      Benih telah dikirim pada 13 Julai, sehari selepas pesanan dibuat. InsyaAllah benih akan sampai ke destinasi dalam masa yang terdekat. Jika benih belum diterima selepas 2 minggu membuat pesanan sila maklumkan.

      Padam
    4. En Iskandar benih telah sampai. Look forward untuk semai for my garden. TQVM

      Padam
  11. assalamuaikum,terima kasihlah banyak banyak,benih kongsi en.iskandar baru diterima, rasanya awal minggu depan kot saya semai sebab tray saya penuh dengan semaian anak kobis cina.. and selamat menyambut bulan puasa untuk en. iskandar sekeluarga....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam.
      Alhamdulillah. Happy Gardening.

      Dan Selamat Menyambut Bulan Ramadan untuk Hidayah sekeluarga serta seluruh rakan-rakan Tanamsendiri.com yang beragama Islam. Untuk rakan-rakan yang beragama lain, this is the month to enjoy malay food. Just join Pasar ramadan Malaysianwide.

      Padam
  12. Salam Tuan,

    Ada lagi ke benih ni?

    Orang Sarikei pun nak..
    hehe

    Salam Ramadhan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Ramadhan,
      Ya benih ada lagi. Orang Sarikei atau di mana-mana aja di Malaysia boleh kirim nama dan alamat ke iskandar.abdulrashid@gmail.com

      Padam
  13. Salam Tuan,

    Saya ingin membeli beberapa benih sayur dari tuan.Saya harap masih ada. Baru berjinak2 dalam tanaman sayur2an.. harap2 menjadi.

    1, cili solok
    2. lobak putih
    3. tomato ceri
    4. ketumbar
    5. daun sup
    6. sawi pahit

    tolong reply asap.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Azura azimi,
      benih tersebut ada dalam stok. Sila buat pesanan melalui emel iskandar.abdulrashid@gmail.com untuk respons yang segera. Kalau melalui blog mungkin saya terlepas pandang. :(

      Padam