Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Rabu, 9 Mei 2012

Tuaian Hari Ini -- Terung Pendek, Kacang Panjang, Bendi dan Cili Ceri

Tuaian hari ini, terung pendek pengantin (bride), bendi singa, kacang panjang silver white, dan cili ceri (pimiento).  Kacang panjang tak sempat basuh diambil Puteri. Terung pendek dimasak kari bersama ikan tuna.  Cili ceri dijadikan sambal lada.  Tiga pinggan nasi licin...

Tuaian hari ini.

Pautan Cara Memesan Benih
Pautan Benih Untuk Dijual

10 ulasan:

  1. saya ada pernah nampak kacang panjang jenis sebesar jari.Jenis itu dari baka yang mana ya En. Is?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya kurang pasti. Saya sendiri ada beberapa variety lagi yang belum dijual sebab nak uji dulu. Timun pun ada beberapa variety yang belum saya letak dalam blog. Dulu tahu ada timun, ada kacang panjang. Sekarang baru tahu, timun saja ada berapa belas variety, itu yang ada kat sini. Yang luar entah berapa lagi. Begitu juga dengan kacang panjang.

      Padam
    2. Banyak juga tu tuan :)..

      Padam
  2. varieti bagi sesuatu pokok itu sangatlah banyak... cuma tidak tahu benih tu ada dijual ke tidak... kalau tanah besar memang seronok menanam pelbagai varieti sayur...heheh

    BalasPadam
  3. Tuan,

    Cili Ceri tu pedas x? Macam menarik je cili tu.. :)

    BalasPadam
  4. Salam Abg Is. Benih cili ceri ni ada X?

    BalasPadam