Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Khamis, 24 Mei 2012

Bunga Matahari Sedang Mekar

Alhamdulillah, Bunga Matahari mekar lagi di depan rumah menyerikankan lagi rumah kami.  Saya merancang untuk bekalkan lebih banyak bunga matahari untuk disemai bulan ini supaya bunga sempat mekar di bulan ramadan dan raya nanti.  Bayangkan bunga matahari sedang kembang di hari raya.  Indahnya.

Bunga Matahari yang sedang mekar menghias lama rumah.



8 ulasan:

  1. ya tentu indah, akan bertambah ceria suasana hari raya nanti..saya pun tengah memindahkan anak semaian jenis yg.bercampur dan baka bunga matahari yg.besar tu..lepas ni, kalau dah terima bibit forget me not, nak semai terus harap hari raya ia dah mekar..hahaha besarnya harapan kan tuan, bunga masih dalam kapal terbang agaknya.

    BalasPadam
  2. saya punya baka warna bercampur pun hampir nak kembang. yg baka bunga besar baru pindah dari tapak semaian

    BalasPadam
  3. bunga saya pun sedang mekar.... seronok melihat saiznya....berfikir kalau banyak tentu cantik... kena tanam lagi banyak lepas ini(bunga bagi benih banyak)...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu. Lebihan pokok pula sesuai dijadikan kompos. Baja percuma tu.

      Padam
  4. Terfikir pulak nak tanam bunga warna bercampur dgn bunga saiz besar, tanam selang seli utk hari raya. Hmmm... kena bincang dgn org rumah nak tanam kat mana nanti... skrg baru lepas pindahkan 3 anak pokok warna bercampur

    BalasPadam
    Balasan
    1. Menarik tu. Nanti bunga pun selang seli sebab ketinggian pokok berbeza. Saya baru aja alih pokok bunga matahari saiz besar dan mixed colour depan rumah. Ada dalam 20 pokok. Harap-harap semuanya menjadi. :)

      Padam