Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Selasa, 1 Mei 2012

Benih Kongsi Bulan Mei 2012

Bulan ini, benih kongsi ialah kangkung. Untuk mendapatkan benih kongsi, sila emelkan kepada iskandar.abdulrashid@gmail.com

1. Nama
2. Alamat

Jika ingin berkongsi benih dengan rakan-rakan, sila nyatakan. Saya akan kirim lebih.

Kangkung cepat dapat dituai.


Pautan Cara Memesan Benih
Pautan Benih Untuk Dijual

38 ulasan:

  1. salam tuan Is,

    saya belum pernah tanam benih sayur kangkung, saya nak.Boleh kan.Terimakasih.

    BalasPadam
  2. Tuan, sesuai tak kalau benih kangkong disemai dlm tray semaian dahulu kemudian baru dipindahkan ke tapak yg sesuai? Tanah di tpt saya agak kurang sesuai utk semaian biji benih tp kalau pokok yg dah boleh survive sendiri, Insya-Allah ok

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang sesuai tapi jarang dibuat begitu. :) Tapi dalam bertanam memang selalu kena ubahsuai ikut keadaan. Idea yang baik tu.

      Padam
    2. Saya telah cuba, saya cuba semai ptg smlm, letak tray semaian atas 'dulang' air supaya tanah basah melalui serapan. Cuma kebetulan hujan lebat awal pg td, terjejas sedikit tanah dlm tray. Siang 'jemur' tray utk pencahayaan. Ptg saya terperasan ada 1 lubang benih telah aktif dan nak bercambah :D

      Cuma tak pasti waktu bila sesuai untuk alihkan ke tpt yg sepatutnya supaya pokok akan membesar dan boleh dituai hasilnya

      Padam
  3. Boleh simpankan untuk saya satu? Dalam hujung bulan ni nak nk tmbah benih lain..

    BalasPadam
  4. Order satu pek tuan :)..

    Terima Kasih.. Nak order benih lain jugak la.. Baru semai bunga telang.. Perkembangan hingga hari ini, dah tumbuh 6 helai daun.. Hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh. 1 pek untuk Sir Syahmi.

      Padam
    2. Terima Kasih tuan.. Benih kongsi telah selamat diterima.. :)..

      Padam
  5. salam..en.iskandar saya nak 1,ada lg tak?

    BASYARINI ABDUL RAHMAN
    NO 5,JLN SEPADU 3
    TAMAN SEPADU
    13300 TASEK GELUGOR
    PENANG

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam rinieys,
      Ya benih masih ada lagi. ia akan dikirim dengan kadar yang segera.
      :)

      Padam
  6. salam tuan, benih kongsi ni adakah perlu buat bayaran utk penghantaran?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam Reez,
      Tidak perlu bayar kos penghantaran.

      Padam
  7. Salam Tuan,
    Nak tumpang minta 1 pek la, terfikir nak kongsi dgn tabika tpt anak saya belajar memandangkan mereka dah ada org yg blh tolong jaga tanaman sekitar tabika. Mungkin dpt la mereka makan sayur segar nanti ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam baguznet,
      Benih tersebut akan dikirim dengan segera. :)

      Padam
    2. Alhamdulillah... terima kasih tuan... benih telah selamat sampai hari ini... (lewat bgtau, baru smpi rmh tgh mlm td)

      Padam
    3. Alhamdulillah. Happy Gardening.

      Padam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Sdri Noraini,
      Ya benih kongsi ada lagi. Ia akan dikirim dengan kadar yang segera.

      Padam
    2. Noraini bt Hj Mansor
      Jabatan Kejuruteraan Elektrik
      Politeknik Seberang Perai
      13500 Permatang Pauh
      Pulau Pinang..
      Tq En Is

      Padam
  9. sy nk jugak blh? ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh. Sila emelkan nama serta alamat penerima.

      Padam
    2. rodiah md desa
      aras 27,bhgn perancangan strategik,kementerian kemajuan luar bandar dan wilayah, no. 47 persiaran perdana, presint 4, 62100 putrajaya.
      ~trima kasih byk2 ye encik iskandar.

      Padam
    3. Terima kasih kerana sudi terima benih kongsi dari kami. :)

      Padam
    4. alhamdulillah sy dh selamat terima. tqvm encik iskandar :D

      Padam
  10. saya sekali ya.
    saya nak order benih di bawah:
    Bendi singa
    kacang botor
    labu manis
    timun mini
    tomato ceri
    ada stok x
    email saya: nisris06@gmail.com

    BalasPadam
  11. Balasan
    1. Ya boleh dikirim sekali. Nanti Sdri annisa_nasir emelkan detail ke emel saya. Terima kasih.

      Padam
  12. Saya pun nak juga, nnt saya email alamat rumah. Saya pun nak order benih yg lain. Yg lain saya akan email. Terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh. :) Saya tunggu emel tersebut.

      Padam
    2. Salam, saya nk jugak boleh ker??
      =)

      Padam
    3. Boleh. Ann emelkan maklumat penerima.

      Padam
    4. Ann
      1-B7-3
      Jalan Sungai
      Taman Kilangin,
      10150 Georgetown
      Pulau Pinang

      Terima kasih banyak-banyak ye Encik Iskandar.

      Padam