Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Selasa, 3 April 2012

Gambar hari Ini -- Pokok Bunga Kosmos, Cosmos bipinnatus

Pokok bunga kosmos adalah sama dengan pokok ulam raja, cuma daunnya tidak dimakan seperti daun ulam raja.  Pokok ulam raja menghasilkan bunga merwarna pink.  Pokok kosmos yang ditunjukkan dalam gambar ini berwarna merah, jingga dan merah jambu.  Benih bunga kosmos ada dijual melalui blog ini.

Pokok kosmos menghasilkan bunga yang berwarna terang.

9 ulasan:

  1. Salam.. Saya mahu tahu mengenai pokok chrysantimum (maaf jika salah eja) dan cara menanamnya.. Terima kasih.. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pokok tersebut juga boleh ditanam menggunakan biji benih. Ia ada dalam stok kami tapi dalam jumlah yang terhad. :)

      Padam
  2. bnyak benih2 bunga pulak sekarang. nampaknya bulan ni nak shopping benih bunga pulaklah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baru nak stok benih bunga. Mem minta tanam bunga juga di halaman rumah. :)

      Padam
    2. Bagus tu tuan.. Saya cadangkan supaya tuan groupkan bunga dalam satu section, supaya senang nak cari.. Takut terkeliru dengan benih sayur pula.. :)

      Padam
    3. Betul juga tu. Kena group by category pula. Di sini pun benih dah satu peti sejuk. Simpan pun dah kena ikut kategori.

      Padam
  3. Biji bunga Adenium tak jual ke?

    BalasPadam
  4. Salam en Iskandar, saya nak beli benih bunga kosmos nie...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Benih kosmos kuning tiada stok kecuali benih kosmos merah jambu, iaitu ulam raja.

      Padam