Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Khamis, 6 Jun 2013

Benih Untuk Dijual -- Daun Sup, Chinese Celery

Daun Sup atau Chinese celery adalah sayur yang digunakan sebagai perisa di dalam sup.  Biji benih daun sup amat halus.  5 pek dijual dengan harga RM10.

Daun Sup

Benih Daun Sup

Cara Memesan Benih

34 ulasan:

  1. tuan Is, simpan untok saya 2pek benih nie...xde msa lg nk g bank....

    BalasPadam
  2. RM10 5 paket tu termasuk kos penghantaran ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya. Tiada bayaran tanbahan untuk pos.

      Padam
    2. Pos laju pun boleh, tambah RM10 untuk kendalian.

      Padam
  3. salam bro...klu saye amik by hand nk amik mane yer..boleh bg alamat..selamat berkenalan - pak abu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya di Semenyih. Sekarang sedang menulis di Chukai, Kemaman. Akan kembali ke Semenyih malam ini. InsyaAllah esok dah ada di Semeneyih.

      Padam
  4. salam,En Is,biasanya daun sup ni brapa hari dia bercambah?sy beli benih daun sup kat nursery,bila tanam tak tumbuh2 pung..kenapa ye?hari2 siram,sayur lain dh siap boleh tuai...boleh bgi skit tips tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sayur herba memang lambat sikit tumbuh. Kalau benih tanamsendiri dalam 5 hingga 10 hari.

      Padam
    2. benih daun sadri ada stok lg tak?

      Padam
  5. Nak ler benih saderi dgn kuchai...nnti sy email alamat dan bnk in ok

    BalasPadam
  6. Balasan
    1. encik iskandar check email ok..dah send jenis benis yg saya mahu..

      Padam
    2. Ok saya semak sebentar lagi. Terima kasih.

      Padam
  7. selamat sejahtera.. admin, benih masih ada lagi?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat sejahtera kembali, ya benih masih ada lagi. Semua benih yang tersenarai pada panel kanan masih ada dalam stok.

      Padam
  8. salam, saya nak cari benih ubi kayu untuk daun, pucuk manis.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam,
      Buat masa ini, saya tiada stok benih tersebut.

      Padam
  9. berapa lama benih ni akan tumbuh...?

    BalasPadam
    Balasan
    1. 4 hingga 14 hari bergantung pada kaedah menyemai.

      Padam
  10. ade lg x benih ni....1pek brape biji benih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada lagi. Purata dalam 100 biji benih.

      Padam
  11. Benih yang ni dah da stok belum?

    BalasPadam
  12. Nak benih ni jugak.. masuk dlm list ye en is..

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum en is.. benih daun sup yg sy beli dr en Is ari tu x naik la.. beinh lain spt timun jepun, tomato ceri naik la.. kenapa ye..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam, daun sup dan benih herba ambil masa yang lebih lama, paling awal 5 hari. Kebiasaannya 5 hari. Ada yang naik selepas sebulan. Ikut keserasian tanah dan kaedah menyemai.

      Padam
  14. Ada lagi ke benih ni, kalau ambil 2 pek kemudian campur lain boleh yer

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya, benih masih ada. Benih boleh campur.

      Padam