Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Rabu, 26 November 2014

Benih Untuk Dijual -- Daun Sup, Saderi, Seleri, Chinese Celery

Daun Sup atau Chinese celery adalah sayur yang digunakan sebagai perisa di dalam sup.  Biji benih daun sup amat halus.  1 pek mengandungi sekurang kurangnya 100 benih.  5 pek dijual dengan harga RM10.

Daun Sup


Cara Memesan Benih

38 ulasan:

  1. tuan Is, simpan untok saya 2pek benih nie...xde msa lg nk g bank....

    BalasPadam
  2. RM10 5 paket tu termasuk kos penghantaran ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya. Tiada bayaran tanbahan untuk pos.

      Padam
    2. Pos laju pun boleh, tambah RM10 untuk kendalian.

      Padam
  3. salam bro...klu saye amik by hand nk amik mane yer..boleh bg alamat..selamat berkenalan - pak abu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya di Semenyih. Sekarang sedang menulis di Chukai, Kemaman. Akan kembali ke Semenyih malam ini. InsyaAllah esok dah ada di Semeneyih.

      Padam
  4. salam,En Is,biasanya daun sup ni brapa hari dia bercambah?sy beli benih daun sup kat nursery,bila tanam tak tumbuh2 pung..kenapa ye?hari2 siram,sayur lain dh siap boleh tuai...boleh bgi skit tips tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sayur herba memang lambat sikit tumbuh. Kalau benih tanamsendiri dalam 5 hingga 10 hari.

      Padam
    2. benih daun sadri ada stok lg tak?

      Padam
  5. Nak ler benih saderi dgn kuchai...nnti sy email alamat dan bnk in ok

    BalasPadam
  6. Balasan
    1. encik iskandar check email ok..dah send jenis benis yg saya mahu..

      Padam
    2. Ok saya semak sebentar lagi. Terima kasih.

      Padam
  7. selamat sejahtera.. admin, benih masih ada lagi?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat sejahtera kembali, ya benih masih ada lagi. Semua benih yang tersenarai pada panel kanan masih ada dalam stok.

      Padam
  8. salam, saya nak cari benih ubi kayu untuk daun, pucuk manis.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam,
      Buat masa ini, saya tiada stok benih tersebut.

      Padam
  9. berapa lama benih ni akan tumbuh...?

    BalasPadam
    Balasan
    1. 4 hingga 14 hari bergantung pada kaedah menyemai.

      Padam
  10. ade lg x benih ni....1pek brape biji benih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada lagi. Purata dalam 100 biji benih.

      Padam
  11. Benih yang ni dah da stok belum?

    BalasPadam
  12. Nak benih ni jugak.. masuk dlm list ye en is..

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum en is.. benih daun sup yg sy beli dr en Is ari tu x naik la.. beinh lain spt timun jepun, tomato ceri naik la.. kenapa ye..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam, daun sup dan benih herba ambil masa yang lebih lama, paling awal 5 hari. Kebiasaannya 5 hari. Ada yang naik selepas sebulan. Ikut keserasian tanah dan kaedah menyemai.

      Padam
  14. Ada lagi ke benih ni, kalau ambil 2 pek kemudian campur lain boleh yer

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya, benih masih ada. Benih boleh campur.

      Padam
  15. Salam is...mana nk psan benih selasih?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam,
      5 pek harganya RM10.
      Kedalian poslaju RM10.

      Bayaran boleh dibuat ke mana-mana akaun berikut. Lepas buat bayaran sila email iskandar@tanamsendiri.com

      1. Berikan maklumat bayaran (nama, bank, amaun dibayar, waktu dibayar)
      2. Benih yang dipesan serta jumlahnya.
      3. Nama, alamat, dan no hp penerima benih.

      Maybank
      Abdul Rahman bin Iskandar
      162441150114

      CIMB
      Zaitun Ismail
      7017583738 atau
      atau

      Iskandar ab Rashid
      Affin 205470241951, atau
      BSN Giro 1010929000080825, atau
      Bank Islam 12092020181754

      Rujukan emel, iskandar@tanamsendiri.com
      Rujukan no mobile 0175009364

      Padam
  16. Is, Kalau bli RM10 dpt byk mana? Boleh u bgi no.akaun nk bankin duit utk benih selasih tu..

    BalasPadam
  17. Alamat saya:
    MUHD ASYIQ ILAHI B. AHMAD HAMIZI
    MAAHAD TAHFIZ NEGERI PAHANG
    JLN TANJUNG LUMPUR 26060
    KUANTAN PAHANG.

    BalasPadam