Halaman

Cari Blog Ini

Jumaat, 6 April 2012

Benih Tomato Ceri dan Lobak Merah Telah Kehabisan Stok

Benih tomato ceri dan lobak merah telah kehabisan stok.  Benih tersebut akan dikeluarkan dari senarai benih untuk dijual sehingga saya mendapat stok baru.  Harap maklum.

7 ulasan:

 1. Wah, sejak artikel mengenai tomato diposkan, makin tinggi permintaan terhadap benih tomato ye tuan :).. Kena tambah lagi ni benih tomato.. Hehe..

  BalasPadam
 2. Ya, masalahnya bekalan benih terhad. Bila pesan, sebulan atau dua bulan baru dapat. Sekarang tunggu benih OP (heirloom) dari luar. Harga agak tinggi, 20 benih tomato hingga hampir RM10.00. Cili banana, 25 biji benih RM32.00. Tapi tak apalah, kalau menjadi walau satu pokok pun akan dikembangkan dengan buat benih sendiri.

  BalasPadam
 3. Fuh.. Mahal juga yer.. Saya ada dapat Katalog dari Thompson & Morgan (T&M) dari UK.. Cantik² juga, cuma mungkin x berapa sesuai untuk tanam di sini kot.. Ada yang sesuai..

  Saya ada pesan la benih keluaran T&M yang dijual disebuah nurseri di Johor, dan dalam proses untuk menyemai.. Niatnya untuk dibuat baka sebelum dikongi bersama tuan.. InsyaAllah, kalau menjadi, saya akan kongsikan disini bersama tuan :)..

  BalasPadam
 4. Sejak saya ikuti blog ni banyak yang saya pelajari mengenai hortikultur. Tak lah saya tahu yang tomato boleh ditanam di kawasan tanah rendah di Malaysia. Semuanya terima kasih kepada en. Is kerana telah membuka minda saya untuk lebih mendalami apa yang saya belajar selama ini.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Sama-sama, I wong. Ilmu milik Allah belaka, kita sama-sama belajar untuk memanfaatkannya untuk kesejahteraan hidup.

   Padam
 5. ooooo..... saya punya order sempat ker dapat tomato ceri?...ehhehe

  BalasPadam
  Balasan
  1. Sempat. Yang dah order semua akan dapat. Yang belum order, kena tunggu lah.

   Padam