Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Khamis, 1 Mac 2012

Benih Untuk Dikongsi -- Mac 2012, Sawi Menang

Sawi Menang, atau nama biasanya Sawi Batang Putih adalah sawi yang popular di kalangan Orang Melayu.  Ini kerana sawi ini mempunyai batang yang lebih kukuh dan tahan hujan.  Jadi penjagaannya lebih ringkas berbanding sawi lain.  Saiz sawi ini lebih panjang dan biasanya digunakan dalam masakan melayu.

Untuk dapatkan Sawi Menang, sila emelkan nama serta alamat penerima benih ke emel iskandar.abdulrashid@gmail.com

28 ulasan:

  1. Salam tuan, saya berminat :)..

    Terima kasih..

    BalasPadam
  2. Salam Tuan,
    mohon sedikit benih ini

    Terima kasih

    BalasPadam
  3. saya pom nak juga benih nie...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila berikan nama dan alamat. Tak perasan ada 15 Muhammad dalam list seya. :)

      Padam
  4. nak sangat..bolehkan..hehehe tq..tuan 'Is'

    BalasPadam
  5. salam.. saya berminat. harap dapat merasa sawi tanam sendiri dr benih sawi tuan is. terima kasih.

    BalasPadam
  6. kena dapatkan ni sebelum habis didalam pasaran tanamsendiri... tapi dengan lain2 order la....

    BalasPadam
  7. salam bang

    lama tak menziarahi tanamsendiri.com.. sibuk sikit.
    ada lagi tak benih tu? kalau ada nak sikit... hehe

    thanks.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selamat kembali ke tanamsendiri.com. Benih kongsui ada lagi. InsyaAllah akan dikirim. :)

      Padam
  8. Salam Tuan Iskandar..

    Saya dah terima semua benih² yang dipesan beserta benih kongsi..

    Terima kasih tuan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam Sir Syahmi,
      Alhamdulillah. Sama-sama.
      Happy Gardening.

      Padam
  9. Wah! ada yg dah dpt? Masih tggu posmen anta ke rumah :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sepatutnya minggu ni akan terima. Kalau Jumaat belum terima lagi, sila beritahu. :)

      Padam
    2. Alhamdulillah... terima kasih, dah diterima bila tgk di rumah. Skrg pun mcm musim hujan semula tp skali hujan amat lebat

      Padam
    3. Alhamdulillah. Tak perlu menyiram. Happy gardening.

      Padam
    4. benih kongsi dah sampai. alhamdulillah.. agak2 kalau semai ari ni,bila buleh petik sawi menang ni ya.. hehe tak sabar ni

      Padam
  10. Alhamdulillah. Kalau semai hari ni dan semua ok, paling cepat 4 minggu. Kalau keadaan biasa, 5 hingga 6 minggu. Saya pula plan tuai 3 minggu, masa pokok masih muda dan lembut.

    BalasPadam
  11. assalamualaikum..tumpang tanya, kat mane boleh sy dapatkan biji benih rumput?sy dalam proses menjalankan kajian tapi akhir sukar untuk dapatkan bekalan biji benih rumput

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikum salam,
      Biasanya benih rumput dijual di nurseri dan di pusat membeli belah (bahagian gardening/lawn).

      Padam
  12. saya pun sudah dapat. thanks Sir.Tunggu masa untuk di semai..

    BalasPadam