Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Jumaat, 24 Februari 2012

Gambar Dari Rakan Tanamsendiri -- Zaitunah Dari Kuantan

Sdri Zaitunah Abd Hamid adalah rakan kita dari Kuantan yang minat menanam sendiri.  Walaupun ruang kecil saya perhatikan beliau dapat memanfaatkannya dengan menanam pelbagai tanaman.  Cabaran bertanam pun banyak, tanaman selalu diganggu makhluk perosak.  Namun begitu saya perhatikan beliau bukan orang yang mudah berputus asa.  Sdri Zaitunah masih dapat menghasilkan tuaian yang memuaskan.  Semoga beliau akan terus bertanam dan menikmati tuaian yang segar.  


Lobak puth memang all time favourite saya.

Mmmm kobis tanamsendiri.  Rasanya pasti meaty.

Kacang buncis cepat mendatangkan hasil.  Puas hati kalau tanam.

Hmmmm, barangkali lobak putih tersebut dibuat masak apa ya?  Mesti best dapat nikmati sayur segar.  Terima kasih Sdri Zaitunah kerana sudi berkongsi gambar melalui blog tanamsendiri.com

Kalau macamni bila balik Kemaman, kena singgah Kuantan ni. :)
   

5 ulasan:

  1. wah..saya pun tak sabar tunggu seed yg di order ni...setakat ni cuma tanam sayur kacang buncis n kacang botol ja plus herba n sayur2 kampung..sayur2 modern ni baru nak try.... harap2 meriah lah lepas ni... tanamsendiri betul2 memberi inspirasi....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu mamaherny.. Saya pun dah terima benih² yg dipesan tu.. Cumanya x semai je lg.. Bz sgt.. Huhuhu.. Thanks buat Encik Iskandar kita ni yang x jemu² update blog tanamsendiri ni..

      Padam