Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Isnin, 9 Januari 2012

Menu Hari Ini -- Semua Yang Sendiri-sendiri

Anak-anak semua ke sekolah, kecuali Puteri masih lena beradu.  Entah mimpi apa hari ni hingga tak bangun bantu Papa berkebun.  Hari ini makan menu simple.  Nasi, ikan bela sendiri celup tepung, sup sayur bela sendiri, sambal cili dan ulam daun lobak putih dan sawi pendek. 

Menu tengahari, semua dari halaman rumah termasuk ikan.  :)
-----------------------------------
Today's Cookings -- Home Produced Meal
The children all go to school, except the Puteri was still soundly sleeping. I do not know what's so good in her dream that she did not wake up eraly today to help Papa gardening. What else to do but cooking?  Today's simple meal menu -- Rice, home raised fish dipped in flour and fried, home grown vegetable soup, chilli jam and white radish salad leaves and dwarf mustard for salad.

10 ulasan:

  1. salam.....sedapnyer....seronok makan hasil dari keliling rumah jer...sedapnyer kli tu....saya suka keli....

    BalasPadam
  2. Waalaikum salam linda,
    Kebetulan hari ni ada ruang untuk masak menu 'fast food' ala kampung. :)

    BalasPadam
  3. nasib padi je bukan dari halaman sendiri...hehehehe

    BalasPadam
  4. ni betul-betul menepati konsep : tanam apa yg dimakan, makan apa yg ditanam...
    hmmm... saya suka... ;p

    BalasPadam
  5. :) Kadang-kadang tu terlepas juga ke kedai mamak makan beriani gam.

    BalasPadam
  6. inilah bukti betapa bagusnya berbudi pada tanah!

    BalasPadam
  7. hebatnya awk ni. Sy pun berangan2 nak buat mcm ni bila pencen nnti. Sdg cari tanah di kg & simpan hasrat utk cucuk tanam. Dah letih ddk kota metropolitan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ruang kecik aja. Tapi memang possible semua ni. :)

      Padam