Cari Blog Ini

Memuatkan ...

Rabu, 18 Julai 2012

Benih Untuk Dijual -- Chinese Kale, Kai Lan, Baka Hibrida F1, 55

Kai lan atau chinese kale adalah sayur hijau dari keluarga brassica (kobis) dengan daun bewarna hijau tua.  Sayur ini mahal sedikit jika dibandingkan dengan sayur jenis kobis yang lain.  Namun begitu, kai lan amat popular di kalangan penggemar sayur kerana rasanya dan daun yang tebal dan rangup.  Kai Lan, enak kalau digoreng dengan ikan masin atau dimakan mentah cicah sambal. Jangan cabut hingga ke akar ketika tuai, kerat batangnya, daun baru akan tumbuh.  Sesuai ditanam dalam bekas.  Benih yang ingin dijual adalah dari baka 55.

5 pek - RM10.00
1 pek - 1/4 sudu teh, iaitu 50-80 biji benih.





Cara Memesan Benih Benih Untuk Dijual

6 ulasan:

  1. en is...kailan saya macm lambat tumbesaran nyer....masih di tempat semaian....masih 2 kelopak daun...mcm tu je dah seminggu....daun tak hijau pekat...ade kuning2 sikit.....saya nk alih takut mati dialih sebb masih terlalu kecil.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin kurang cahaya atau tanah tak sesuai.

      Padam
  2. menarik betul tengok gambar-gambar kailan encik. minta izin untuk kongsi entry encik ya. terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh, mohon dimasukkan link ke blog tanamsendiri.com.

      Padam
  3. tumpang tanye, sayur kailan yg kt pasar tu baka ape ye? yang orang buat kailan ikan masin tu.

    BalasPadam